Obrazy v inventářích netolických měšťanů v 18. století - Pilná, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce Obrazy v inventářích netolických měšťanů v 18. století se bude věnovat každodenní kultuře domácností s důrazem na výskyt obrazů ve vybrané městské lokalitě. Hlavním záměrem práce bylo zmapovat výskyt a hojnost obrazů v jednotlivých domácnostech, jejich podobu a v neposlední řadě i rozmanitá témata. K vytvoření této práce bylo využito propojení metod dějin umění a klasické historie a vznikla interdisciplinární studie přispívajíc svým dilem k úplnosti pohledu na měšťanskou kulturní úroveň v době 18. století.
The paintings in the probate inventories of Netolice burgesses in 18th century
Keywords: měšťanské prostředí; hmotná kultura; pozůstalostní inventáře; Netolice; obrazy; burgesses environmental; material culture; probate inventories; Netolice; paintings