Komunikace ve vybraném podniku - Bláhová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit současný stav komunikace ve vybraném podniku a navrhnout možná řešení zjištěných problémů. Komunikace je důležitým prostředkem pro dobré fungování společnosti. Metodou pro stanovení stavu komunikace v podniku bylo použití dotazníku vyplněného zaměstnanci společnosti. Dotazník byl zaměřen na kvantitativní výzkum a obsahoval otevřené a uzavřené otázky v písemné formě. Zaměřil se na otázky týkající se komunikačních bariér, které zabraňují dobré komunikaci ve společnosti. Práce popisuje základ verbální a neverbální komunikace, porady, manažerskou komunikaci se zaměstnanci, kritiku a konflikty na pracovišti. Výstup z výzkumu dotazníků analyzuje problémy komunikace a zjišťuje jejich příčiny. V závěru práce popisuje následná řešení, která může firma využít pro zlepšení současného stavu v podniku.
Communication in a selected company
Keywords: komunikace; kvantitativní výzkum; konflikty; zaměstnanci; communication; quantitative research; conflicts; employees