Produktivita a její měření se zaměřením na jednotlivé velikostní kategorie podniků - Říha, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce bylo posoudit vazbu mezi produktivitou a velikostí podniku se zaměřením na vybrané odvětví národního hospodářství, a to stavebnictví. Dílčími cíli pak bylo shrnout základní teoretické informace k dané problematice, provést analýzu produktivity z hlediska jednotlivých velikostních kategorií podniků v daném sektoru, zhodnotit vazbu mezi velikostí podniku a jejich produktivitou a zjistit, jaká je produktivita v ČR v porovnání se zvoleným odvětvím.
Productivity and its measuring aiming at individual size categories of companies.
Keywords: produktivita; práce; kapitál; produkční funkce; měření produktivity; kapitálová vybavenost práce; lineární regrese; podnik; kategorie podniků; stavebnictví; productivity; labour; capital; production function; measuring of productivity; partial productivity; linear regression; company; categories of companies; construction industry