Využití moderních manipulačních zařízení a prostředků pro realizaci ložných operací ve vybrané zemědělské farmě. - Klečacký, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá využitím moderních manipulačních zařízení a prostředků v zemědělství. Jaké jsou nové trendy v zemědělství a jejím cílem je zhodnocení stávajících manipulačních zařízení a prostředků ve vybrané farmě. Dalším bodem je určení ovlivňujících faktorů a na jejich základě a na základě zhodnocení stávajících manipulačních zařízení a prostředků navrhnout případné změny, které povedou ke zlepšení stávající situace. V práci se nachází i přehled manipulačních zařízení a prostředků, se kterými se v zemědělství setkáváme.
Use of modern handling devices and means to carry out the storage operations in a particular agricultural farm.
Keywords: manipulační zařízení; manipulační prostředek; nakladače; dopravníky; manipulace; handling device; means of handling; loading machines; conveyors; handling