Entlehnungen aus romanischen Sprachen im Deutschen im Bereich der Architektur, der Mode und des Bankwesens - Sassmannová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Předložená bakalářská práce se zabývá výpůjčkami z románských jazyků v německém jazyce. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje základní terminologii výpůjček, dále proces a příčiny přejímání slov do německého jazyka. V praktické části se nachází vyhledané výpůjčky z francouzštiny, italštiny a španělštiny v německém jazyce oblasti bankovnictví, módy a architektury. Výpůjčky jsou blíže analyzovány podle morfologických, fonetických a ortografických změn.
Loanwords from the Romance Languages in German in the Field of Architecture, Fashion and Banking Industry
Keywords: výpůjčka; cizí slovo; přejímání; románské jazyky; německý jazyk; loanword; foreign word; adoption; Romance languages; German language