Motivace k výtvarným činnostem ve volném čase seniorů - projekt Řemesla a povolání - Míčková, Anna (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá definicí pojmů, jako je motivace, stáří a volný čas seniorů a jejich způsob trávení volného času a také se zaměřuje na procvičování paměti ve stáří. V této části jsou poznatky čerpány z knih a propojuje souvislosti mezi danými tématy. Praktická část navazuje na část teoretickou a snaží se ji aplikovat v praxi. Náplní projektu je téma Řemesla a povolání, které se formou vzpomínek pokouší motivovat seniory k výtvarným aktivitám. Dochází tak k trénování paměti, rozvoji tvořivosti, fantazie, procvičování jemné motoriky a také ke zlepšení společenských kontaktů.
Art Activities Motivations in Leisure Time of Seniors - project Handicrafts and Profession
Keywords: Motivace; stáří; senioři; paměť; volný čas; tvořivost; trénování paměti; výtvarný projekt; výtvarné činnosti.; Motivation; old age; seniors; memory; leisure time; creativity; training of memory; creative project; creative activities.