Projektová podpora regionálního rozvoje - Šádková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce shrnuje základní teoretické poznatky z oblasti regionálního rozvoje. První část, teoretické shrnutí, se zabývá vymezením základních pojmů a uvedením do problematiky regionálního rozvoje, a to jak z pohledu České republiky, tak z pohledu Evropské unie. Jsou definovány hlavní principy, cíle a nástroje regionálního rozvoje. Část práce obsahuje charakteristiku evropských strukturálních a investičních fondů. Dále se práce zaměřuje na analýzu dotačních možností poskytovaných Evropskou unií. Zaměřuje se také na rozpočty obcí, které tvoří jejich příjmy, výdaje. Druhá praktická část textu je zaměřena na analýzu strukturálních fondů EU 2004-2020 a jejich přínos pro rozvoj regionů v České republice. Tato část práce zároveň představuje hlavní strategické dokumenty, které jsou klíčové pro rozvoj regionální politiky v ČR.
Project Support for Regional Development
Keywords: dotace; Evropská unie; fondy EU; regionální rozvoj; programovací období; ukazatele; subsidies; European Union; EU funds; regional development; programming periods; indicators