Spory mezi lhenickými měšťany v 18. století - Hunčovský, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je představit spory mezi lhenickými měšťany, ke kterým docházelo během 18. století. Pro zasazení do kontextu byl nejprve stručně nastíněn dějinný vývoj tohoto městečka se zaměřením na raný novověk a následně podoba tamní městské správy v 18. století. Jádrem práce se pak stal rozbor jedné z dochovaných městských knih, do které byla mimo jiné průběžně zapisována i různá narovnání mezi lhenickými sousedy z rozmezí let 1733-1775.
The disputes among burghers of Lhenice in 18. century
Keywords: spory; město; Lhenice; raný novověk; disputes; town; Lhenice; early modern period