Komparace ubytovacích služeb ve dvou zvolených destinacích - Mitášová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce analyzuje podmínky poskytování služeb v destinaci Českokrumlovsko a Lipensko, dále procesní řízení a tvrdé i měkké faktory managementu v ubytovacích zařízeních ve zvolených oblastech. První část práce se věnuje cíli a metodice práce, dále literární rešerši, kde je vysvětlen pojem cestovní ruch, ubytovací a stravovací služby, volný čas, destinace a nástin organizací působících v cestovním ruchu. Poté následuje vlastní práce, kde jsou nejdříve charakterizovány zvolené destinace, porovnání ubytovacích služeb v daných oblastech z hlediska počtu, kategorie, lůžkové kapacity a doprovodných služeb. Další kapitola se věnuje zhodnocení dotazníkového šetření, na jehož základě, terénním šetření a vlastní zkušenosti byla vybrána ubytovací zařízení jako příklad dobré praxe pro ostatní a s jejich majiteli provedla autorka řízené rozhovory. Na konci práce je uvedena možnost podpory z fondů Evropské unie.
The comparison of accommodation facilities in two selected destinations
Keywords: Cestovní ruch; ubytovací zařízení; destinace; služby; Lipensko; Českokrumlovsko; Tourism; accommodation; destinations; services; Českokrumlovsko; Lipensko