Vývoj spotřebního a nákupního chování - Šachtová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na vývoj spotřebního a nákupního chování v oblasti on-line prodeje potravin. V literární rešerši jsou charakterizovány klíčové pojmy, tj. spotřebitel, spotřební chování, modely chování spotřebitele, nákupní chování, proces rozhodování o koupi, e-business, e-commerce. Praktická část se věnuje analýze výsledků provedeného kvantitativního marketingového výzkumu. Na zákadě výsledků výzkumu jsou v závěru práce uvedeny návrhy a doporučení pro zlepšení služeb internetových obchodů s potravinami v ČR.
Development in Consumer and Buying Behaviour
Keywords: spotřebitel; nákupní chování; spotřebitelský výzkum; on-line nakupování potravin; internetový obchod s potravinami; consumer; buying behaviour; consumer research; on-line grocery shopping; on-line grocery store