Sociální důsledky uživatelů drog - Hajíčková, Magda (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá vlivem užívání drog na sociální život závislých osob. Na začátku je vysvětlený pojem droga a ukázané jeho základní dělení. Dále jsem popsala, co je závislost na návykových látkách. Jaké jsou důvody jejího vzniku a jaké jsou fáze vývoje závislosti. Ukázala jsem příznaky, rizika a poruchy duševního zdraví, které tyto látky způsobují. Další část se týká sociálních důsledků, které pociťují osoby, které drogám propadly. Zabývám se třemi tématy rodina, partnerství, zaměstnání. Vycházela jsem z informací z odborné literatury a z rozhovorů, které mi poskytli lidé, kteří jsou, anebo byli, na drogách závislí.
Social consequences of drug users
Keywords: drogy; závislost; uživatelé drog; sociální důsledky; drugs; addiction; drug users; social consequences