Slovní úlohy se zlomky a s procenty - Adamcová, Hana (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem z matematiky, a to slovními úlohami se zlomky a s procenty. Seznamuje čtenáře se základními vlastnostmi zlomků a procent a s různými typy slovních úloh, ve kterých se zlomky a procenta objevují. U většiny slovních úloh je jejich postup řešení doplněn slovním komentářem a některé z nich i grafickým řešením. Práce především ukazuje úzké souvislosti mezi zlomky a procenty. Tato práce může posloužit jako studijní materiál.
Word tasks on fractions and percentages
Keywords: zlomky; procenta; slovní úlohy; čitatel; jmenovatel; fractions; percentages; word tasks; numerator; denominator