Reinterpretace barokního zátiší - Bartůšková, Sally (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce, jež se zabývá tématem barokního zátiší, se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje základní přehled vzniku a vývoje tohoto žánru v Holandsku, ve Španělsku, v Itálii, Francii a v českých zemích. Zmíněný přehled je doplněn o techniku malby, kompozici a obrazové symboly. Následuje přehled současného zátiší, který je doplněn o seznam českých i světových autorů. Jako součást praktické části byl namalován obraz na téma reinterpretace barokního zátiší do současnosti technikou olejomalby. Práce obsahuje obrazový materiál dokumentující realizaci malby.
Reinterpretation of the Baroque still life
Keywords: zátiší; baroko; malba; symbol; kompozice; Baroque; still life; painting; symbolism; composition