Charakteristiky výtvarného projevu chlapců žijících v dětském domově - Kotenová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarný projev chlapců žijících v dětském domově. Teoretické část se zabývá obdobím pubescence, dětskými domovy, psychickou deprivací a výtvarným projevem dětí, zejména kresbou lidské postavy. Ve výzkumné části jsou sledovány charakteristické znaky výtvarného projevu chlapců z dětského domova a nalézány rozdíly oproti výtvarnému projevu chlapců žijících v běžném rodinném prostředí.
Characteristics of creative expression of boys living in a children's home
Keywords: Dětské domovy; kresba lidské postavy; psychická deprivace; pubescence; Children's homes; drawing of the human figure; mental deprivation; pubescence