Potenciální rozvoj vybraného regionu - Říha, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce na téma "Potenciální rozvoj vybraného (Plzeňského) regionu" je rozdělena na dvě základní části. První část, teoretický přehled, se zaměřuje na vysvětlení základních oblastí týkajících se problematiky regionálního rozvoje, regionální politiky, a to jak z pohledu České republiky, tak z pohledu Evropské unie. Rovněž jsou zmíněny pojmy, které s danou problematikou úzce souvisí a které se vyskytují v následujících oddílech bakalářské práce. Druhá, praktická část, se skládá ze socioekonomické analýzy charakterizující veškeré důležité sektory, definování dispozic potenciálního rozvoje regionu. V návaznosti na dvě předchozí složky je praktická část zakončena navržením rozvojové koncepce regionu.
The Potential Improvement of Selected Region
Keywords: regionální rozvoj; regionální politika; analýza regionu; možnosti rozvoje; regional development; regional policy; analyse of the region; opportunities of development