FONDY EVROPSKÉ UNIE A JEJICH VLIV NA KULTURNÍ ŽIVOT V SOBĚSLAVI - Holcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou uvedeny základní informace k Evropské unii a k integraci České republiky do EU. Dále se práce věnuje regionální strukturální politice EU a vysvětluje pojmy jako operační programy EU, NUTS nebo fondy EU. Posléze se vysvětluje pojem projekt, typy projektů a fáze projektů a co má žadatel vše splnit, aby mohl dotaci z fondů získat. Další, prakticky a konkrétně zaměřená část práce se zabývá městem Soběslav. Ukazuje příklady čerpání finančních prostředků na projektech v dané lokalitě, shromažďuje informace o těchto projektech a zejména přináší také vyhodnocení provedeného dotazníkového šetření, které se snažilo získat informace o vlivu fondů EU na život v Soběslavi, resp. informace o povědomí obyvatel města a okolí o těchto projektech. Město Soběslav jsem zvolila z důvodu dobré znalosti města a okolí a znalosti mnoho obyvatel, neboť jde o mé bydliště.
European Union funds and their impact on the cultural life in Soběslav
Keywords: Soběslav; Evropská unie; Česká republika v EU; regionální a strukturální politika EU; operační programy; NUTS; fondy EU; projekt; Soběslav; European Union; Czech Republic in EU; regional and structural policy of the EU; operational programmes; NUTS; EU funds project