Kresba dětí na 1. stupni v závislosti na typu vzdělávání. - Tupá, Adéla (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na porovnání úrovně kresebného projevu dvou skupin dětí mladšího školního věku, přičemž první skupina je vzdělávána na základní škole a druhá na škole praktické. Teoretická část podává obecné informace o vývoji dětí mladšího školního věku. Zaměřuje se na vývoj kresebného zobrazování v souvislosti s vývojem rozumových předpokladů. Praktická část poskytuje výsledky výzkumu dětských kreseb, které jsou posouzeny v souvislosti s vývojovou úrovní dětí.
Drawing of children of basic school in depend on a type of education.
Keywords: dětská kresba; forma; kognitivní vývoj; kresba postavy; mladší školní věk; obsah; vývoj kresebného projevu; vývoj rozumových schopností; children's drawing; form; cognitive development; drawing figures; younger school age; content; development drawing expression; development of intellectual abilities