Optimalizace řízení mikroklimatu stájových objektů - Šimková, Anna (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem disertační práce bylo zjistit, jakým způsobem spolu korelují základní složky mikroklimatu a jaká je jejich váha při vytváření vhodného stájového prostředí a současně se v průběhu výzkumu podílet dílčími výsledky na vytvoření automatizovaného systému vyhodnocování a řízení kvality mikroklimatu ve stáji a vyloučit tak subjektivní chyby obsluhy, zmírnit dopady extrémních klimatických výkyvů a přispět ke zlepšení welfare zvířat, což by se mělo následně projevit ve zvýšeném množství a kvalitě produkce a lepším zdravotním stavu.
Optimization of microclimate control of stable objects
Keywords: dojnice; ochlazovací hodnota; teplota vzduchu; stájové plyny; stájové mikroklima; dairy cows; cooling value; air temperature; stable gases; stable microclimate