Edice a recepce díla K. V. Raise - Froňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá prozaickou tvorbou K. V. Raise. Zkoumá vydání autorových románů a povídek na základě informací z Lexikonu české literatury a dalších bibliografií. Dále se zabývá recepcí těchto prozaických prací od jejich první publikace do roku 1945 (oporou pro vyhledávání jednotlivých recenzí je databáze Retrobi). Oba zkoumané jevy jsou vizuálně zpracovány do podoby grafů a tabulek a zároveň jsou zasazeny do širšího kontextu doby a autorova života.
Edition and reception of the prosaic work of K. V. Rais
Keywords: K. V. Rais; Retrobi; realismus; Kalibův zločin; Výminkáři; Pantáta Bezoušek; Zapadlí vlastenci; Západ.; K. V. Rais; Retrobi; literary realism; Kalibův zločin; Výminkáři; Pantáta Bezoušek; Zapadlí vlastenci; Západ.