Skladba, hodnocení a možnosti využití genetických zdrojů pšenice dvouzrnky (Triticum diccocum SCHUEBL) - Jůza, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
V bakalářské práci je zpracována problematika možnosti využití pěstování pšenice dvouzrnky a její vhodnost pro pěstování v ekologickém zemědělství. V České Republice ji pěstuje pouze několik málo farem. Případný zájemce o pěstování pšenice dvouzrnky má několik možností, kde získat vhodnou odrůdu. Jako nejlepší varianta se jeví volba právně chráněné odrůdy Rudico, jejíž distribuci zajišťuje společnost PRO-BIO, obchodní společnost. Další možností by bylo získání osiva ze zahraničí nebo namnožení osiva vlastního z genetických zdrojů.
Types, evaluation and potential use of genetic resources emmer wheat (Triticum diccocum SCHUEBL)
Keywords: Ekologické zemědělství; pšenice dvouzrnka; genové zdroje; Organic farming; emmer; genetic resources