Komparativní analýza českého a španělského dědického práva a rozbor příslušné španělské právní terminologie s glosářem - Burová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je popsat a porovnat dědické právo v České republice a Španělském království. Text je členěn do několika kapitol. Teoretická část obsahuje úvodní kapitoly, které jsou věnovány popisu římského dědického práva a historickému vývoji pramenů na území těchto zemí. Dále následuje popis nejdůležitějších institutů dědického práva obou států a jejich komparace. Praktická část se věnuje jazykovému rozboru souvisejících termínů a sestavení španělsko-českého glosáře. Práce je zakončena resumé ve španělském jazyce.
Comparison of the Czech and Spanish Law of Succession and analysis of the relevant Spanish legal terminology with a glossary
Keywords: Dědické právo; dědic; zůstavitel; závěť; odkaz; vydědění; Law of Succession; inheritor; testator; will; bequest; disinheritance