Množné číslo u slov cizího původu ve španělštině - analýza korpusových dat - Peťková, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá tvořením množného čísla u slov cizího původu ve španělském jazyce. Cílem práce v teoretické části, je porovnání gramatik, které se zabývají tvořením plurálu všeobecně a u cizích slov, poté následně s vybranými výrazy cizího původu z těchto gramatických publikací pracovat v části praktické. Dalším cílem je analýza korpusových dat vybraných výrazů, jejich porovnání v diachronním vývoji a jejich nejčastější diastratický výskyt.
Plural for words of foreign origin in Spanish Language - analysis based on corpus data
Keywords: latinismy; anglicismy; španělský jazyk; množné číslo; cizí slovo; latin words; english words; spanish language; plural; foreign words