Optimalizace maloobjemové submerzní kultivace vybraných druhů entomopatogenních hub - Suchanová, Michala (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce byla zaměřena na studium vlivu podmínek submerzní kultivace vybraných druhů entomopatogenních hub v tekutém živném médiu s důrazem na optimalizaci klíčových prvků procesu tohoto způsobu produkce uniformní biomasy mitosporických hub - blastospor. Experimentální část práce byla koncipována s ohledem na následující okruhy problémů: 1.Vliv složení živné půdy na produkci blastospor 2.Porovnání schopnosti různých druhů a kmenů entomopatogenních hub produkovat blastospory v submerzní kultuře. 3.Vliv podmínek submerzní kultivace na produkci a výtěžnost blastospor 4.Ověřit možnost produkce uniformní biomasy blastospor v rozsahu použitelném pro velkoplošné aplikace
Optimalizacion submerged cultivation of select types enthomopathogenic fungi
Keywords: submerzní kultivace; entomopatogenní houby; optimalizace; beauveria bassiana; paecilomyces fumosoroseus; metarhizium anisopliae; lecanicillium lecanii; submerged cultivation; enthomopathogenic fungi; optimalization; beauveria bassiana; paecilomyces fumosoroseus; metarhizium anisopliae; lecanicillium lecanii