Artefiletické činnosti v předškolním vzdělávání - Černá, Dana (Jihočeská univerzita, 2017)
Ve své práci si kladu za cíl zjistit možnost využití artefiletických činností v předškolním vzdělávání, jež mají vést k rozvoji osobnosti předškolního dítěte. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá vývojovou psychologií a charakteristikou předškolního věku ve vztahu s artefiletikou. V kontextu s Rámcovým vzdělávacím programem se tato část rovněž zaměřuje na artefiletiku jako jednu z možností vzdělávací nabídky v mateřské škole. Praktická část popisuje realizaci artefiletických činností s dětmi z mateřské školy spolu se zaměřením k osobním prožitkům a jejich vyjádření. V závěru jsou shrnuty poznatky z mého výzkumu.
Artefiletics activity in preschool education
Keywords: předškolní věk; socializace; klíčové kompetence; artefiletika; exprese; reflexe; osobní postoj; sebehodnocení; vztahy; preschool age; socialisation; key competences; artefiletics; expression; reflexion; personal attitude; self-evaluation; relationships