Ověření metodiky pro hodnocení základních motorických dovedností na prvním stupni ZŠ podle Haywoodové.\\ - Maryšková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na ověření metodiky pro hodnocení základních motorických dovedností (běh, skok z místa, hod tenisovým míčkem a chytání volejbalového míče) na prvním stupni ZŠ podle K. M. Haywoodové. Je to soubor laboratorních prací, které nám pomůžou určit úroveň žákovy motorické dovednosti. Mým úkolem tedy bylo potvrdit nebo vyvrátit metodiku, která měla zhodnotit danou úroveň. Výzkum probíhal ve třetí, čtvrté a páté třídě na 3.Základní škole v Jindřichově Hradci. Celkový soubor měl rozsah 60 žáků. Výsledek laboratorních prací může pomoci učitelům (na základě jejich znalostech), jak plánovat smysluplné a vhodné učení, které by zlepšilo žákovy dovednosti.\\
Check methodists for evaluation basic motory skill on 1.step primary school according to Haliwick method.\\
Keywords: motorické učení; motorická dovednost; motorický vývoj; K. M. Haywoodová; atletika; sportovní hry; úroveň\\; motor learning; motor skill; K. M. Haywood; athletics; sporting games; level\\