Na počátku byl vztah - člověk jako vztahová bytost - Sedláčková, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce na teoretické úrovni pojednává o člověku jako vztahové bytosti. S odkazem na psychologické a teologické zdroje, se věnuje popisu a analýze meziosobních, blízkých vztahů, vztahů v Boží Trojici a vztahem člověka k Bohu, lidem a sobě na úrovni lidského rozumu a lásky. Věnuje se propojení pojmů osoba a osobnost na úrovni lidského "já", vůle, rozumu a lásky.
In the Beginning was a Relationship - a Human as a Being of Relationship
Keywords: vztah; interpersonální interakce; osoba; osobnost; vědomí; sebepojetí; vůle; počátek; vztahy v Nejsvětější Trojici; rozum a vůle aspekt lásky; eros; filia; agape; láska přirozená; láska přející; láska žádostivá; relationship; interpersonal interaction; person; personality; consciousness; self-conception; will; beginning; relationships within the Holy Trinity; reason and will the aspect of love; eros; filia; agape; natural love; selfless love; desirous love.