Trávení volného času dětí z pohledu rodinného prostředí - Leskovcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zaměřuje na vyhodnocení, zda má rodinná situace význam v trávení volného času dětí. Teoretická oblast stručně představuje fenomén volný čas, soustřeďuje se na vymezení pojmu rodina a rozpracovává pohled na dítě mladšího a staršího školního věku. Snahou je propojit jednotlivé oblasti problematiky tak, aby bylo zřejmé, že spolu souvisí a společně téma práce ovlivňují. V empirické části je představen základní výzkumný problém, tato část se také zamýšlí nad výzkumnými otázkami a cílem šetření. Zabývá se metodami výzkumu, analýzou dat a v závěru hodnotí naplnění cíle. V konečné fázi se soustřeďuje na vliv rodinného prostředí v kontextu volného času dětí.
Children´s leisure time from the perspective of the family environment
Keywords: volný čas; rodina; dítě; leisure time; family; child