Vyjadřování mezipropozičních vztahů (vztahy časové) ve španělských publicistických textech - Pavlíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem diplomové práce je analýza prostředků pro vyjadřování mezipropozičních vztahů ve španělských publicistických textech se zaměřením na vztahy časové. Cílem práce je popsat všechny jazykové možnosti, kterými španělský jazyk pro vyjadřování časových vztahů mezi propozicemi disponuje a zjistit informace o jejich poměrném zastoupení. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Její první část je teoretická a představuje uvedení do problematiky mezipropozičních vztahů, popisuje prostředky pro vyjadřování vztahů časových a charakterizuje styl španělských publicistických textů. V druhé ? praktické části práce dochází k realizaci výše uvedené analýzy a vyhodnocení jejích výsledků. Závěrečná část diplomové práce je tvořena resumé ve španělském jazyce.
Interpropositional Relations (Temporal Relations) in Spanish Publicistic Texts
Keywords: Mezipropoziční vztahy; vztahy časové; funkční styl publicistický; Interpropositional Relations; Temporal Relations; Publicistic Functional Style