Postavení vlastních značek obchodního řetězce - Lhoták, Jakub (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá postavením privátní značky na trhu. Hlavní cílem této práce je zjistit pohled spotřebitelů na privátní značku vybraného maloobchodního řetězce v České republice. Teoretická část se zaměřuje na pojem značka a jak je definován. Práce se dále zaměřuje na charakteristiku spotřebitelů a marketingový výzkum. V praktické části byl využit marketingový průzkum. Bylo provedeno dotazníkové šetření mezi spotřebiteli maloobchodního řetězce LIDL pro sběr dat. Výsledky jsou poté zpracovány pomocí grafů. Na základě výsledků práce navrhuje kroky ke zlepšení prezentace značky, její design a následný prodej privátní značky ve svém maloobchodním řetězci.
Market position of a private label
Keywords: privátní značka; značka; maloobchodní řetězec; pozice na trhu; marketingový průzkum; private label; brand; retail chain; market position; marketing research