Základní předpoklady bezpečného úniku osob z objektu - Šagátová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Má bakalářská práce je zaměřena na základní předpoklady bezpečného úniku osob z objektu. Snažila jsem se zdokumentovat tuto problematiku z pohledu možnosti efektivní evakuace osob z nebezpečného prostoru vzniklé mimořádnou událostí. Mimořádná událost (požár, výbuch apod.) ohrožuje občany na jejich zdraví, životech i majetku. Proto jsem v bakalářské práci zohlednila technické zabezpečení evakuace osob z objektu, bezpečnostní značení, legislativní oporu, způsoby provedení a její technické možnosti.
Primary Prerequisites of Secure Escape of People from an Object
Keywords: Evakuace; Integrovaný záchranný systém; objekt; požární ochrana; úniková cesta; Evacuation; joint rescue service; object; fire protection; emergency exit