Obraz společnosti, který předkládají učebnice anglického jazyka - Krupová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Anotace Diplomová práce se zabývá učebnicemi anglického jazyka a obrazem společnosti, který učebnice poskytují. Analýza učebnic je rozdělena do čtyř hlavních částí. Pozornost je věnovaná způsobu zobrazení mužů a žen, zobrazení osob majících odlišnou barvu pleti, lidí s handicapem a starých lidí. Cílem práce je co nejpřesněji popsat způsob zobrazení výše zmíněných lidí a zhodnotit adekvátnost přístupu prezentovaného v učebnici. Výsledky analýzy slouží k vyvození závěrů, na základě kterých je vypracováno hodnocení učebnic. Diplomová práce umožňuje pedagogům snadnější orientaci v problematice učebnic a uvádí kritéria, která by měla být zohledněna při jejich výběru.
The image of society in English language coursebooks