Toponyma mikroregionu Pomalší - Stachová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou místních jmen mikroregionu Pomalší. Práce je rozdělena do dvou částí.První část obsahuje teoretické poznatky zlingvistických disciplín onomastiky a toponomastiky. Dále se konkrétně zabývá problematikou místních jmen a jejich klasifikací. V praktické části jsou aplikovány získané teoretické poznatky na oikonyma zkoumané oblasti. Vysvětlen je původ názvů daných obcí, stručně je představena jejich historie a jsou zařazeny do vybrané klasifikace. Cílem práce je přispět k toponymii mikroregionu Pomalší.
Toponyms of the Microregion Pomalší
Keywords: onomastika; toponomastika; oikonymum; řeka Malše; mikroregion Pomalší; onomastics; toponomastics; oikonymum; Malše river; Pomalší microregion