Specifika sociální práce s HIV pozitivními klienty - Kvardová, Anežka (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá specifiky, které skýtá sociální práce s HIV pozitivními klienty. Cílem práce bylo především tato specifika zmapovat a dále také vytvořit ucelený přehled služeb poskytovaných HIV pozitivním a jejich rodinným příslušníkům a blízkým v rámci České republiky. Text obsahuje základní informace o HIV infekci, popis rizikových skupin, které tato infekce nejčastěji postihuje, a v neposlední řadě specifika života HIV pozitivních a sociální práce s nimi. V práci jsou zmapovány také prevalence HIV/AIDS a služby dostupné pro HIV pozitivní ve vybraných zemích Evropy. Z informací získaných v průběhu zpracování práce byla nakonec vytvořena krátká brožura obsahující většinu v textu zmíněných dostupných služeb v rámci ČR, která má sloužit jako zdroj pomoci pro HIV pozitivní osoby v těžkých životních situacích, nebo i v běžných záležitostech.
Specifics of social work with HIV positive clients
Keywords: HIV; AIDS; HIV pozitivní; služby; sociální práce; HIV; AIDS; HIV positive; services; social work