Analýza výnosů, jejich vykazování - účetní a finanční pohled - Pavlík, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce byla analýza výnosů. Analýza výnosů byla provedena na podniku AGRA HB, s. r. o. pomocí finanční analýzy. Pro zjištění finančního zdraví byly použity absolutní (horizontální a vertikální analýza výnosů a nákladů) a poměrové ukazatele (ukazatele rentability a aktivity). Dále pak byla stanovena cena pomocí přirážkové metody a pomocí kalkulace. AGRA HB, s. r. o. sídlí v Havlíčkově Brodě a jejím předmětem podnikání je koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej, zprostředkovatelská činnost, semenářství a zemědělská činnost. Finanční analýza byla provedena za 4 roky, tj. od roku 2009 2012. Poté byly výsledky srovnány s ukazateli dvou největších konkurentů.
Revenues analysis, showing revenues - accounting and financial point of view
Keywords: Účetnictví; kalkulace; finanční analýza; absolutní a poměrové ukazatele; Accounting; calculation; financial analysis; absolute and ratio indicator