Biorytmus u stáda dojeného skotu - Petřičková, Dana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit u stáda plemenic holštýnského skotu denní biorytmus jednotlivých kategorií chování a podchytit případné změny v průběhu pastevního období. Dále bylo cílem vyjádřit vztah pastvy a užitkovosti na základě dat ze sestav kontroly užitkovosti (kg mléka, % tuku, % bílkovin a % laktózy) a ukazatele plodnosti (inseminační interval a servis perioda).
biorhythm in dairy cattle herds
Keywords: Holštýnský skot; etologie; pastva; mléčná užitkovost