ČASOVÁ DOSTUPNOST STŘEDISEK VEŘEJNÉ SPRÁVY V KRAJI VYSOČINA VEŘEJNOU HROMADNOU DOPRAVOU - Beneš, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou časové dostupnosti středisek veřejné správy v kraji Vysočina. Časová dostupnost středisek je sledována na základě veřejné hromadné dopravy zahrnující autobusovou a železniční dopravu. Úvodní kapitoly se věnují cílům práce a přehledu publikované literatury. V kapitole "metodika zpracování" jsou popsány metody výběru střediska a základní dva dopravněgeografické pojmy - dopravní dostupnost a dopravní obslužnost. Následující kapitola se věnuje postavení a významu dopravy v prostoru a hodnocení současného stavu dopravy ve světě a zejména pak v České republice. Následující kapitola se zabývá vybranými dopravněgeografickými charakteristikami kraje Vysočina. Poslední kapitola obsahuje hodnocení časové dostupnosti vybraných středisek z příslušných obcí kraje Vysočina.
TIME ACCESSIBILITY OF PUBLIC SERVICE CENTERS IN VYSOČINA REGION
Keywords: Časová dostupnost; kraj Vysočina; obec s rozšířenou působností; dopravní obslužnost; Time accessibility; Vysočina region; municipality; transport service