Protierozní opatření určená ke zvýšení ekologické stability krajiny - Švanda, Dominik (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce je zpracování podrobné literární rešerše týkající se jednotlivých technických a organizačních protierozních opatření využitelných v projektech pozemkových úprav. Druhá část je věnována vyhodnocení povodí Bukovského potoka a následně navržení protierozních opatření. Poslední část práce vyhodnocuje změny povodí. Teoretické přístupy byly ověřeny na vybrané lokalitě.
Anti-erosion measures designed to increase the ecological stability of the landscape
Keywords: eroze; protierozní opatření; pozemkové úpravy; erosion; anti-erosion measures; landscaping