Profesní podpora pedagoga při zajištění zážitkových kurzů - Velková, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá tématem profesní podpory pedagoga, při zajištění zážitkového kurzu. Cílem práce je představit vybrané možnosti profesní podpory pro zážitkové pedagogy. Následuje porovnání s praxí, jak se s metodami pracuje v Prázdninové škole Lipnice. Mezi vybranými metodami se nachází například reflexe, mentoringový vztah, sebevzdělávání a evaluace po ukončení kurzu. V rámci práce jsou podrobněji popisovaný pojmy zážitková pedagogika, osobnost pedagoga, profesní podpora a Prázdninová škola Lipnice.
Professional support of the teacher in providing experiential courses
Keywords: zážitková pedagogika; profesní podpora; zážitkový pedagog; zážitkové kurzy; profesní požadavky; experiential pedagogy; professional support; experiential educator; experiential courses; professional requirements