Přehled a biologie chovatelných scinků - Kopecká, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Kopecká M., 2015: Přehled a biologie chovatelných scinků. Bakalářská práce, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 94 s. Práce nabízí vhled do světa plazů, zabývá se potřebami, životními podmínkami a cykly ještěrů z nadčeledi Scincomorpha. Práce se zaměřuje pouze na chované druhy této nadčeledi a přináší informace o podmínkách, které je nezbytné poskytnout chovaným ještěrům, aby bylo možné dosáhnout co možná nejlepších výsledků v chovu.
Overview and biology of bred-able Skinks
Keywords: Scincomorpha; chov; scink; terárium; Scincomorpha; breeding; skink; vivarium