Charakterizácia mutantov s poruchou samčej fertility u Drosophila melanogaster - Mačejková, Laura (Jihočeská univerzita, 2023)
Moja práca sa zameriava na poruchy samčej plodnosti. Predtým sa zistilo, že gén Idgf3 u Drosophila melanogaster interaguje s mutáciou cnt1, ktorá sa podieľa na poruchách pohlavného správania, dozrievaniu a ultraštrukúre spermií. Súčasne už skôr publikované štúdie uviedli, že gény Idgf u Drosophily a najmä Idgf3 by mohli ovplyvniť plodnosť. Táto práca popisuje fenotyp samčej fertility nulového mutantov Idgf3 a overuje ho.
Characterization of mutants with impaired male fertility in Drosophila melanogaster
Keywords: Idgf3; Drosophila melanogaster; spermatogenéza; poruchy plodnosti; Flyfos konštrukt; cnt1; Idgf3; Drosophila melanogaster; spermatogenesis; fertility disorders; Flyfos construct; cnt1