Věřitelské orgány a jejich role v insolvenci - Zímová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem práce je analýza věřitelských orgánů a jejich vlivů na průběh insolvenčního řízení podle způsobu řešení úpadku. Mezi ostatní cíle spadá definování základních pravidel pro výběr členů. Konec práce je věnován tomu, jak jsou na tom věřitelské orgány při různých typech řešení úpadku a výběrem vhodných orgánů k jednotlivým typům řešení úpadku. V závěrečné práci jsou zpracovány informace z několika zdrojů např.: zákony, komentáře, odborná literatura a důležité internetové stránky. První část práce se věnuje definování základních pojmů insolvenčního práva a definování věřitelských orgánů a jednotlivým způsobům řešení úpadku. Ve druhé části práce je zpracována role věřitelských orgánů a jejich dopad na konkrétní způsoby řešení úpadku. Dále je v praktické části kapitola zabývající se dosavadní insolvenční praxí a letošní novelou. Závěrem je zhodnocena vhodnost jednotlivých věřitelských orgánů k různým typům řešení úpadku.
Creditor Authorities and Their Role in Insolvency
Keywords: věřitelské orgány; dlužník; insolvenční řízení; způsob řešení insolvence; úpadek; creditor authorities; debtor persons; insolvency proceeding; resolving insolvency; bankruptcy