Stav chemických parametrů stojatých a tekoucích povrchových vod vybrané části Velké podkrušnohorské výsypky na Sokolovsku - Korandová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá popsáním chemismu stojatých a tekoucích povrchových vod vybrané části Velké podkrušnohorské výsypky a následným statistickým zpracováním dat. Dominantním prvkem jsou u tekoucích i stojatých vod sírany, které tvoří sulfatokomplexy s Ca2+ a Mg2+. U nádrží jsou hodnoty CHSKCr poloviční než u tekoucích vod (horní i dolní tok). Vyšší hodnoty CHSKCr u nádrží jsou výsledkem biochemických, chemických a biologických procesů ve vodním prostředí.
Status of standing and flowing surface waters chemical parameters of the selected part of the Podkrušnohorská dump in the Sokolov
Keywords: Velká podkrušnohorská výsypka; chemismus stojatých a tekoucích vod; sírany; vodivost; organické látky; Velká podkrušnohorská dump; the chemistry of stagnant and flowing waters; sulfates; conductivity; organic substances