Covid-19 a jeho dopad do podnikové sféry - Boghi Bitca, Irina (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou dopadu pandemie covidu-19 na podnikovou sféru. Hlavním cílem práce je zkoumat dopady koronavirové krize na výkonnost nefinančních podniků vybraných odvětví klasifikace CZ-NACE. Pro získání potřebných dat byla využita výzkumná metoda případová studie. Analýze jsou vystaveny především ekonomické ukazatele odvětví a počet zaměstnaných osob. Na základě zjištěných dat jsou zdůrazněny nepodstatnější změny ve vybraných odvětvích. Poslední podkapitola vlastní práce analyzuje dopad pandemie na vybraný podnik z oblasti ubytování. Zde jsou představeny dopady pandemie na zaměstnance firmy, zaměstnavatele a ekonomické ukazatele společnosti. Pro získání informací o dopadu pandemie na vybraný podnik byla využita metoda vedeného rozhovoru s předsedou představenstva dané společnosti. Dalším zdrojem byly účetní závěrky a data z hotelového systému Previo. Následovat budou zhodnocení výsledků a závěr.
Covid-19 and its impact on corporate spheres
Keywords: covid-19; pandemie; zaměstnanost; výkonnost odvětví; řízený rozhovor; případová studie; covid-19; pandemic; employment; sector performance; guided interview; case study