Prevence společensky nežádoucích jevů ve vybraném regionu - Měcháčková, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá způsobem realizace prevence společensky nežádoucích jevů v konkrétním regionu, tj. na Příbramsku. Teoretická část je věnována vymezení jednotlivých společensky nežádoucích jevů, pojednána je zde problematika prevence sociálně nežádoucích jevů a jsou zde zmapovány subjekty podílející se na prevenci společensky nežádoucích jevů na národní úrovni. V praktické části je s využitím kvalitativní metodologie zachycena struktura a spolupráce subjektů podílejících se na prevenci společensky nežádoucích jevů ve vybraném regionu včetně podrobné analýzy konkrétních preventivních programů, které jsou realizovány organizacemi komunikačních partnerů.
Prevention of socially pathological phenomenon in the selected region
Keywords: Prevence; preventivní programy; společensky nežádoucí jevy; struktura; subjekty.; Prevention; preventive programs; socially pathological phenomena; structure; cooperation.