Možnosti financování obecně prospěšné společnosti - dopad na účetní a daňový režim - Holubová, Linda (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V teoretické části přibližuje neziskové organizace obecně. Praktická část se zabývá zhodnocením různých zdrojů financování ve vybrané neziskové organiazci a jejich vlivem na účetní a daňový režim. Mezi dílčí cíle patří klíčování nákladů a výnosů, popsání změn ve výši provozní dotace vzhledem k jednotlivým pozorovaným rokům a inflacím v předcházejícím roce, mezi dotací a počtem žáků a poměr provozní dotace ke školnému a výnosům z doplňkové činnosti.
Funding opportunities for a public benefit corporation - impact on accounting and tax regime
Keywords: účetnictví; nezisková organizace; zdroje financování; finanční analýza; daně; dotace; fundraising; accounting; non-profit organization; sources of financing; financial analysis; tax; grant; fundraising