Účetní závěrka a související procesy ve vybrané účetní jednotce - Matějková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této práce je analýza stávajícího stavu účetních výkazů ve vybraném podniku, zhodnocení způsobů zpracování a analýza využití získaných dat pro řízení podniku. V praktické části je nejprve popsána společnost Silon s.r.o., která je vybrána pro vypracování praktické části diplomové práce. Následně jsou představeny uzávěrkové operace, které provádí společnost Silon, s.r.o. ke konci roku a je znázorněno uzavření účetních knih. Výsledná účetní závěrka je zhodnocena pomocí analýzy absolutních ukazatelů, analýzy poměrových ukazatelů a také je použit bankrotní a bonitní model.
Financial statements and related processes in the selected entity
Keywords: Účetní závěrka; účetní uzávěrka; účetní výkazy; analýza finančních ukazatelů; Financial statements; closing of accounts; face of financial statements; analysis of financial indicators