Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek - Crkalová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je spotřebitelské chování s ohledem na věk a pohlaví. Dalším důležitým výstupem této práce je zjištění, zdali spotřebitelé shledávají biopotraviny jako kvalitnější než konvenční potraviny, a jestli spotřebitelé vnímají označení biopotravin při jejich nákupu. Předmětem práce je výzkum a data byla získána pomocí dotazníkového šetření.
Consumer perception of organic food and their brands
Keywords: biopotraviny; ekologické zemědělství; spotřebitel; spotřebitelské chování; výzkum; dotazníkové šetření; organic food; ecological agriculture; consumer; consumer behavior; research; questionnaire survey