Optimalizace imunoterapie melanomu založené na kotvení laminarinu na povrch nádorových buněk - Švecová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo najít optimální režim terapie založený na přirozeně se vyskytujícím polysacharidu laminarinu. Studie byly provedeny na Mus musculus melanomu B16-F10. Byl zjišťován adjuvantní účinek LTA. Směs laminarinu s LPS byla podávána s různým typem kotvení a bylo vyzkoušeno možné nahrazení LPS. Užitím průtokové cytometrie byl určen vývoj počtu imunitních buněk během aplikace. Tato terapie se projevila snížením velikosti nádorů a prodloužením přežití myší.
Optimization of melanoma immunotherapy based on the anchoring of laminarin on the surface of tumor cells
Keywords: laminarin; melanom; LTA; LPS; laminarin; melanoma; LTA; LPS