Stavby Carla Luraga v Praze - Koutková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomovou práci tvoří dvě části, teoretická a praktická. Cílem práce je připomenutí čtyřstého výročí narození Carla Luraga, které uplynulo v roce 2015. Teoretická část práce se tak zabývá životem a dílem tohoto architekta. Obsahuje především popis Luragových staveb, věnuje se ale i uměleckému slohu a době, ve které žil a tvořil tato svá díla. Práce je zaměřena na architekturu, kterou vytvořil pro Prahu. Na základě rozboru těchto staveb bude vytvořen koncept pro realizaci praktické části práce. Praktická část se tedy již výhradně soustředí na stavby pražské, které tvoří hlavní námět knižní formy sady jednobarevných listů v krabici k čtyřstému výročí Carla Luraga.
Carlo Lurago's Prague Buildings
Keywords: baroko; architektura; Praha; Carlo Lurago; autorská kniha; fotografie; Baroque; Architecture; Prague; Carlo Lurago; Author's book; Photos