Vliv ošetřovatelské péče na průběh hospitalizace klienta s diagnózou MRSA - Štveráková, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce mapuje vliv ošetřovatelské péče na průběh hospitalizace klienta s diagnózou MRSA. Z výsledků šetření vyplynulo, že nemocní s MRSA hospitalizovaní v izolaci jsou o důvodu izolace a o pravidlech ošetřovatelské péčw v ní poskytované ve 100 % informováni zdravotnickým personálem, a že tato pravidla a opatření vnímají pozitivně, jako potřebná opatření k prevenci přenosu nemocí. Cíl práce byl splněn, hypotéza byla potvrzena.
The influence of nursing care on the course of hospitalization of the patient with MRSA diagnosis
Keywords: Klient/pacient; Methicilin rezistentní Staphylococcus aureus (MRSA); rezistence; potřeby člověka; vnímání; sestra; bariérová ošetřovatelská péče; izolace.; Client/patient; Methicilin resistant Staphylococcus aureus (MRSA); resistance; needs of a human being; perception; nurse; barrier nursing care; isolation